Kledingadvies

Draag sneldrogende kleding

Bij Bootcamp gaan er behoorlijk wat zweetdruppels verloren. Ook kun je zomaar in een forse regenbui terecht komen. Als je een katoenen shirt draagt, dan neemt dit shirt al het vocht op, maar het shirt droogt niet meer. Je kunt hierdoor sneller afkoelen. Naast het feit dat je (te) snel weer afkoelt en daardoor de kans op spierblessures en andere ongemakken groter wordt, is sporten met zware, natte kleding niet echt comfortabel. Draag dus een sneldrogend en comfortabel shirt en broek. Je blijft zo tijdens het zweten ‘droog’ en kun je tijdens een regenbui lekker doortrainen.

Warm weer

Bootcamp kan het hele jaar door, ook bij erg warm weer. Uiteraard zal jouw Bootcamp Instructeur hier rekening mee houden met de work-out. Om te voorkomen dat je uitdroogt dien je ervoor te zorgen dat je tijdig en voldoende drinkt. Zorg daarom ook voor voldoende drinkwater tijdens de training. Drink zo’n half uur voor de training een halve liter water. En tijdens de inspanning om de 15 minuten een slok. Neem dus altijd een flesje water mee naar de training! Gedurende de training zijn er mogelijkheden om wat te drinken.

After-Bootcamp

Houd je na de training lekker warm. Dit voorkomt stijfheid en kou op spieren en vitale organen.

Schoeisel

Last but not least! Vanwege de verschillende ondergronden waar we onze trainingen op uitvoeren is het van groot belang om het juiste schoeisel te dragen. Zorg dat je goede hardloopschoenen, trailrunning schoenen, of ander stevig schoeisel hebt, dit om vervelende blessures aan spieren, banden en kapsels te voorkomen. Een investering waar je zeker geen spijt van krijgt! Twijfel je over de kwaliteit of leeftijd (slijtage) van jouw sportschoenen, dan kan een hardloopwinkel je hierin uitstekend adviseren! Wij hebben een hele fijne samenwerking met Berry van Lopers Company. Bij het tonen van een geldig abonnement en/of strippen krijg je hier dan ook maar liefst 15% korting op je schoenen. www.byberrys.nl.

Geïnteresseerd in bootcamp?

Bekijk onze tarieven